Poštovani voditelji, profesori i dirigenti dječjih zborova, poštovani skladatelji, tekstopisci iljubitelji glazbenog, likovnog i literarnog stvaralaštva za djecu, najavljujemo da će se glazbeni festival u vidu koncerta održati 19. 11. 2023. u Zagrebu, u velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u kojoj će ujedno biti objedinjena i prezentacija literarne i likovne kategorije festivala stvaralaštva djece.

U prostorima dvorane će biti održan i „okrugli stol” literata i likovnjaka, kao susret članova prosudbenih povjerenstava za literarne i likovne radove te gostiju s nagrađenim učenicima osnovnih škola.

Želim zahvaliti našem dragom Ivanu Kulišu, dosadašnjem ravnatelju i suosnivaču festivala, koji nas je, nažalost, prerano napustio nakon teške bolesti. Uspješnim vođenjem i održavanjem visoke kvalitete organiziranja manifestacije, Ivan nas je obvezao nastaviti tradiciju uspješnosti festivala, te se nadamo i veselimo skorom susretu. Za početak, održana je Skupštinu HDF-a , te smo slijedom tih odluka ustanovili Festivalski odbor koji je sastavljen od dosadašnjih suradnika:

Toni Eterović – predsjednik HDF-a i umjetnički urednik,
Hrvoje Markulj – dopredsjednik HDF-a,
Ivana Biočić Mandić – likovna urednica,
Nikolina Baletić – literarna urednica.

Jedna od prvih ideja je da se glazbenom dijelu festivala vrati natjecateljski duh, uz mogućnost da i sami predstavnici zborova biraju najbolje među sobom. Svako uredništvo sa svojim asistentima bilo bi ujedno i komisija za primanje i nagrađivanje istaknutih radova.
Svi nastavnici i učitelji mentori likovnjaka i literata, kao i ravnatelji zborova, dobit će pohvale i preporuke vezane za svoja napredovanja u struci.

Propozicije natječaja ponaosob za svaku kategoriju nalaze se u prilogu obavijesti koje prezentiramo na društvenim mrežama i službenoj stranici naše manifestacije.

Sa željom za skorim suradnjama pozdravlja vas,

Toni Eterović
Ravnatelj i glazbeni urednik HDF-a u ime Festivalskog odbora

Categories: Vijesti

0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)