Udruga Hrvatski dječji festival

Literarna kategorija

raspisuje:

NATJEČAJ

Za LITERARNE radove učenika OSNOVNIH ŠKOLA, od 1. do. 8. razreda, za 2024. godinu

Dragi mladi pjesnici i cijenjeni mentori,

s radošću raspisujemo natječaj za literarne radove koji će obogatiti novo izdanje Hrvatskoga dječjeg festivala.  Pozivamo sve mlade kreativce i zaljubljenike u pisanu riječ, poglavito poeziju, da se uključe u natječaj i pošalju nam svoje pjesme uz pomoć mentora koji će ih voditi i usmjeriti.

Radove će procjenjivati stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Snježana Babić Višnjić, spisateljica i predsjednica Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade, Silvija Šesto, spisateljica i potpredsjednica Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade te Nikolina Baletić, prof. hrvatskoga jezika i urednica literarne kategorije Hrvatskoga dječjeg festivala.

Odabrane radove objavit ćemo u 28. zborniku HDF-a, a njihovi autori bit će pozvani na okrugli stol i čitanje poezije na dan održavanja festivala, u nedjelju 24. studenoga 2024. u KD „Vatroslav Lisinski“.

Propozicije za literarni natječaj

TEME:

  1. Čudnovate zgode – parafraza naslova najpoznatijega romana naše velike književnice Ivane Brlić-Mažuranić u povodu 150. obljetnice njezina rođenja
  2. „Sunce je zlatna nota u kajdančicama života“ – stih Luka Paljetka, dubrovačkog književnika koji nas je napustio ove godine
  3. slobodna tema

OBLIK: isključivo poetski radovi u svim pjesničkim oblicima napisani standardnim jezikom ili na jednome od narječja.

NAČIN SLANJA I ROK:

  1. Radove treba poslati elektroničkim putem, u formatu Word dokumenta, zaključno sa 17. listopada 2024. na e-mail adresu:

nikolina_lemo@yahoo.co.uk

  • Svi radovi moraju sadržavati: ime i prezime učenika, razred, ime i prezime mentora, naziv i adresu škole te kontakt (e-mail škole, broj telefona osobe ili škole za kontakt).
  • Radovi ne smiju biti drugdje objavljeni.

Dragi sudionici, veselimo se vašim radovima, želimo vam puno uspjeha i zahvaljujemo vam na suradnji.

Kontakt: Nikolina Baletić, urednica literarne kategorije Festivala

nikolina_lemo@yahoo.co.uk / 091 5321 949 (nikolina_lemo@yahoo.co.uk)

literarna@hrvatskidjecjifestival.hr

Umjetnički ravnatelj: Toni Eterović

Zagreb, 3. rujna 2024.